Mumsiga drinkar

Överraska med en läcker drink i påsk. Varför inte en uppfriskande Piggelin före påskmiddagen eller en värmande Chokladtoddy efter långpromenaden? För den som föredrar alkoholfritt rekommenderar vi en Läskande lassi.

Chokladtoddy


4 glas

Ingredienser

4 dl starkt, nybryggt kaffe
4 dl mjölk
100 g mörk choklad
4 msk Dansukker Brun Farin
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
12 cl konjak

Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Cane Syrup 


Värm kaffe och mjölk i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Tillsätt farin- och vaniljsocker. Vispa grädden till fast skum. Fördela konjaken i 4 glas. Häll på chokladblandningen. Lägg på en klick grädde och ringla över lite sirap. Servera direkt.

Varm Caipirinha


4 glas

Ingredienser

4 lime
4 msk Dansukker Ekologiskt Rörsocker
16 cl Cachaḉa eller rom
hett vatten


Tvätta limen noga och skär den i klyftor eller bitar som fördelas i fyra glas. Lägg en matsked rörsocker i varje glas. Tryck saften ur limen med en muddlare eller mortelstöt. Häll på alkoholen och rör om. Fyll på med hett vatten.

Vill du hellre ha en kall Caipirinha byter du ut det heta vattnet mot isbitar.

Romtoddy


4 glas

Ingredienser

8 äggulor
4 msk Dansukker Cane Syrup
1 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
12 cl rom
8 dl het mjölk 


Vispa gulorna med sirap, kakao och vaniljsocker tills det är riktigt pösigt. Blanda i romen. Fördela i 4 glas. Häll på den heta mjölken, rör om, drick och njut.

Hemlagad ägglikör


Ingredienser

5 äggulor
3 1/4 dl Dansukker Ekologiskt Florsocker
1 1/2 dl mjölk, 3%
1 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
20 cl vodka eller annan okryddad snaps


Koka upp mjölk och vaniljsocker. Låt kallna. Vispa äggulor och florsocker pösigt och rör ner i den kalla vaniljmjölken. Tillsätt vispgrädden och rör tills blandningen är slät. Rör i spriten, lite i taget. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, annars är risken stor att likören skär sig. Ställ likören i kylskåp och låt stå i minst två veckor för att mogna. Hållbar i kylskåp i ytterligare 2 veckor.

Piggelin


4 glas

Ingredienser

8 cl vodka
8 cl Pisang Ambon
8 cl färskpressad citronsaft
8 msk Dansukker Vit Sirap


Blanda samman, häll upp i fyra glas fyllda med is.

Bombardino


4 glas

Ingredienser

2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
4 dl mjölk
2 dl (20 cl) konjak
2 dl (20 cl) ägglikör
1-2 tsk Dansukker Rörsocker Strö


Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Blanda mjölk, konjak och ägglikör i en gryta och värm under lock tills blandningen är riktigt het. Häll upp i fyra glas. Fördela grädden ovanpå den varma drycken. Dofta över lite rörsocker.

Monte Carlo


4 glas

Ingredienser

12 cl Kahlua
6 cl Grand Marnier
1 dl vispgrädde
6 dl hett, starkt kaffe
2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsockersirap


Fördela likörerna i fyra glas. Vispa grädden till fast skum. Häll kaffe ovanpå likören. Toppa kaffet med en klick grädde. Ringla sirap på grädden och drick.

Du kan även servera drycken kall. Lägg några isbitar i varje glas innan likörerna hälls i och kaffet som skall vara kallt.

Läskande lassi


6 stora glas

Ingredienser

1 liter lättyoghurt naturell
1/2 liter iskallt vatten
1 förpackning tropisk nektar
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk färskpressad citronsaft


Vispa samman samtliga ingredienser. Häll upp i höga glas. Drick!