Sommardrinkar

Dags för årets stora sommarfest med vännerna, eller bara en fin sommarkväll hemma på tu man hand? Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Vad sägs om en syrlig Limoncello eller en söt Hallonfrestelse?

Här nedan hittar du recept på Bubbelsangria med Shrub, Läskande jordgubbsshrub, Rabarber Margarita, Berry-bubbles, Limoncello, Jordgubbstequila, Lemon fresh, Bärdaiquiri, Sommarbål, Hallonfrestelse, Bärlikör och Jordgubb-flädertonic.

Recept på somriga törstsläckare hittar du här »

Recept på saft hittar du här »


Bubbelsangria med Shrub

Bubbelsangria med Shrub

1 kanna sangria 30 minuter
Ingredienser

Grundrecept shrub
3 dl jordgubbar
300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Sangria
Jordgubbar, hallon, blåbär
5 msk shrub
1 citron
1 lime
1 knippe mynta
750 cl mousserande vin (alkoholfritt går lika bra)
50 cl kolsyrat vatten
Dansukker Rörsocker Strö


Shrub
Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

Sangria
Skölj och dela bär och frukt i mindre bitar och lägg över i en tillbringare tillsammans med shruben. Lägg i några kvistar mynta och häll över mousserande vin och kolsyrat vatten. Strö till sist över lite rörsocker och blanda runt.


Tips!

Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Läskande jordgubbsshrub

Läskande jordgubbsshrub

1 glas 30 minuter
Ingredienser

Grundrecept shrub
3 dl jordgubbar
300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Jordgubbsshrub
3 msk shrub
20 cl kolsyrat vatten
2-3 färska jordgubbar
1 lime
4 cl gin (kan uteslutas)


Shrub
Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

Jordgubbsshrub
Häll shruben i ett glas och fyll på med kolsyrat vatten.
Skölj och lägg i jordgubbarna. Toppa med gin och limeskivor.


Tips!
Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Rabarber Margarita

Rabarber Margarita

1 glas
Ingredienser

4 cl tequila
2 cl cointreau
4 cl limejuice
4 cl rabarbersirap
salt

Rabarbersirap
3 stjälkar rabarber i bitar
3 1/2 dl vatten
3 1/2 dl Dansukker Strösocker


Börja med rabarbersirapen. Låt ingredienserna koka ihop i cirka 15 minuter.

Sila i en grovmaskig sil. Pressa försiktigt rabarbern så all saft rinner ut. Låt svalna.

Skaka tequila, cointreau, limejuice och rabarbersirap.
Servera i cocktailglas med saltad kant.

Tips!
Den snyggaste saltranden får du genom att gnida kanten av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Berry-bubbles

Berry-bubbles

6 glas
Ingredienser

1/2 liter vatten
5 påsar te med blåbärs- eller svart vinbärssmak
1 dl Dansukker Strösocker
3 dl blåbär
12 hallon
6 jordgubbar
istärningar
70 cl mousserande rosévin


Koka upp vatten och lägg i tepåsarna. Låt stå i 5 minuter. Ta upp tepåsarna. Lägg i sockret och rör tills det löst sig. Ställ i kylskåp till serveringen. Lägg isbitar i stora glas och häll på teet. Fördela bären i glasen. Häll på vinet och servera genast.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Limoncello

Limoncello

Ingredienser

1/2 kg ekologiska citroner
1/2 liter vodka
4 dl Dansukker Vit Sirap


Italiensk citronlikör, sommarens fräschaste dryck.

Tvätta citronerna och skala dem tunt. Rör samman vodkan och sirapen i en burk. Lägg i citronskalet och förslut burken. Ställ mörkt och låt stå i 2-3 veckor. Sila bort skalet och häll upp på flaska. Servera likören kall med isbitar som aperitif eller späd den med mineralvatten.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Jordgubbstequila

Jordgubbstequila

4 glas
Ingredienser

1/2 liter (250 g) jordgubbar
3/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 1/2 dl tequila


Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt. Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Lemon fresh

Lemon fresh

4 glas
Ingredienser

1/2 dl färskpressad limesaft
1 dl Dansukker Glykossirap
15 cl rom, kan uteslutas
1 lime skuren i små bitar
Isbitar
1/2 liter mineralvatten med citronsmak 


Blanda samman limesaft, glykossirap och rom. Fördela blandningen i fyra glas. Lägg i limebitar och rikligt med isbitar. Fyll på med mineralvatten. Servera direkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Bärdaiquiri

Bärdaiquiri

4 glas
Ingredienser

2 dl ljus rom
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
10 jordgubbar eller 2 dl hallon
1-2 dl is


Blanda rom, sirap, jordgubbar och is i en mixer och kör tills bären är finfördelade. Sila upp bärdaiquirin i kylda glas.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Sommarbål

Sommarbål

cirka 12 glas
Ingredienser

500 g (1 liter) hallon
2 lime
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 flaskor torrt rosévin
2 flaskor torrt, mousserande vitt vin
Is


Rensa och skölj eventuellt hallonen. Skölj limen noga och skär dem i skivor. Blanda sirap och rosévin i en stor skål. Lägg i hallon och limeskivor. Lägg i isbitar och häll på det mousserande vinet vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Hallonfrestelse

Hallonfrestelse

6 glas
Ingredienser

200 g hallon
1 dl färskpressad grapefruktjuice
1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
mousserande vitt vin eller alkoholfritt alternativ


Blanda hallon, juice och socker i en mixer och kör tills hallonen är finfördelade. Sila och häll upp i glas. Späd med mousserande vin.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Bärlikör

Bärlikör

cirka 1 liter
Ingredienser

1 liter valfria bär t ex hallon eller jordgubbar
1 ekologisk citron
5 dl vodka
4 dl Dansukker Vit Sirap 


Rensa bären och skölj citronen noga. Skär citronen i klyftor. Lägg bären, citronklyftor och vodka i en burk. Låt stå i 3-4 veckor. Sila bort bär och citronklyftor. Blanda vodkan med sirapen. Är drickbar direkt, men blir godare ju längre den lagras. 

Receptet är framtaget av

Dansukker

Jordgubb-flädertonic

Jordgubb-flädertonic

4 glas
Ingredienser

1/2 liter jordgubbar
2 dl koncentrerad fläderblomssaft
2 msk Dansukker Finkornigt strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
8 cl gin
4 dl Scweppes tonic water


Fyll fyra glas till hälften med is. Fördela ginen i glasen. Mixa jordgubbar, saft och de båda sockersorterna. Sila och häll upp i glasen. Späd med vattnet.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Recept på somriga törstsläckare hittar du här »

Recept på saft hittar du här »