Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. Och annars är det ju bara att frysa in det som inte går åt på direkten.

Här nedan hittar du recept på Bärkaka i långpanna, Långpannekakor, Brown Sugar Squares, Kladdkaka med kokostosca i långpanna, Hallonrutor, Mjuk pepparkaka i långpanna, Blåbärskaka och Choklad- och kokosrutor.


Bärkaka i långpanna

Bärkaka i långpanna

25-30 bitar
Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg

Ostkräm
400 g Philadelphia cheese naturell
2 1/2 msk Marzanpulver för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 liter rensade bär

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker


Klä en liten långpanna, cirka 25 x 35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rörsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175 °C.

Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.

Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Långpannekakor

Långpannekakor

cirka 40 stycken
Ingredienser

2 dl flytande margarin
2 dl vatten
5 ägg
4 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Farinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör/margarin och Dansukker Rörsocker Strö till formen

Förslag på smaksättning
• 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
• 2 msk kakao
• 1 g saffran
• ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk
• ca. 250 g russin eller annan torkad frukt
• 100 g rivna morötter + 200 g avrunnen krossad ananas + 50 g valnötter
• 300 g riven squash + rivet skal av 1 lime, gärna obesprutad

Förslag på garnering
• Dansukker Florsocker utrört i lite vatten
• 200 g Philadelphia färskost naturell + 2 1/2 dl Dansukker Florsocker + rivet skal av 1 citron, gärna obesprutad
• 3 dl Dansukker Florsocker + 1 msk kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smält smör/margarin, strö på kokosflingor


Smörj en form, cirka 30 x 40 cm, och strö på rörsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175 °C. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Brown Sugar Squares

Brown Sugar Squares

25 stycken
Ingredienser

150 g smör eller magarin
300 g Dansukker Brun Farin Strö
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl hackad mandel
2 tsk Dansukker Vaniljsocker


Sätt ugnen på 150-175 °C.

Smält smör eller magarin och farinsockret i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna.

Tillsätt äggen. Rör ner mjölet, bakpulvret, mandeln och vaniljsockret. Blanda väl.

Smörj en form eller långpanna (20 x 30 cm). Häll smeten i formen.

Grädda på nedersta falsen i 30-45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

cirka 20 bitar
Ingredienser

5 ägg
500 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g rumsvarmt smör
1 dl kakao
2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl

Toscaglasyr
400 gram kokosflingor
3 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
125 gram smör eller margarin


Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Hallonrutor

Hallonrutor

cirka 30 stycken
Ingredienser

6 ägg
4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
200 g finhackade hasselnötter
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 påse (100 g) Daimkulor
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
250 g (1/2 liter) färska hallon


Klä en långpanna, 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.

Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna

cirka 40 bitar
Ingredienser

4 ägg
8 dl Dansukker Farinsocker
6 dl filmjölk
1 msk ingefära
1 1/2 msk kardemumma
2 tsk nejlikor
1 1/2 msk kanel
12 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
200 g smält smör eller margarin
2 dl lingonsylt eller frysta lingon

Topping
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
4 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker
frysta lingon, kan uteslutas


Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Blåbärskaka

Blåbärskaka

cirka 35 bitar
Ingredienser

Deg
9 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker
2 msk bakpulver
300 g rumstempererat smör eller margarin
3 ägg
250 g blåbär

Smultäcke
150 g smält smör eller margarin
4 1/2 dl havregryn
3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Garnering
Dansukker Florsocker


Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg. Rör i äggen. Tryck ut degen i en smord långpanna, cirka 20 x 30 cm. Lägg på blåbären. Blanda samman det smälta matfettet med havregryn och socker och strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor och dofta över lite florsocker.

Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter t ex körsbär eller plommon.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Choklad- och kokosrutor

Choklad- och kokosrutor

20 stycken
Ingredienser

3 ägg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
100 g smör eller margarin

Kokossmet
75 g smör eller margarin
3 dl kokosflingor
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
2 små ägg

Garnering
Dansukker Florsocker 


Smöra och mjöla en liten långpanna ca 20 x 30 cm.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten. Koka upp vatten och matfett och tillsätt i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200 °C. Blanda samtliga ingredienser till smeten i en kastrull och sjud under omrörning till en tjock smet.

Ta ut kakan, öka ugnsvärmen till 225 °C. Bred kokossmeten över chokladkakan och sätt formen mitt i ugnen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter, tills kakan fått fin färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar. Dofta florsocker över kakan vid serveringen. Kakan går att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker