Recept


Det var en gång för längesen ett födelsedagskalas med massor av barn. Plötsligt förvandlades det till ett riktigt sagokalas där alla barnen blev riddare och prinsessor! De åt förtrollade bumlingar, prinsesstårta och drack av den magiska milkshake som gav övernaturliga krafter...

Här har vi tips på hur du kan trolla fram sagolika tårtor, godis och bakelser för att fira dina födelsedagsgrisar.

Recept »     Pyssel »


Rosa prinsesstårta

Rosa prinsesstårta

Ingredienser

Tårtbotten
4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 dl vispgrädde

Jordgubbssylt
Vill du göra egen sylt hittar du recept här.

Garnering
500 g mandelmassa
3 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
röd hushållsfärg

Marsipankrona
50 g grön marsipan

Ladda ner vår mall


Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en rund form som är cirka 22 cm i diameter.

Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i ägg­smeten. Häll upp i formen.

Grädda prinsesstårtan på galler i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.

Vispa samman alla ingredienserna till vaniljkrämen, utom vaniljsockret och vispgrädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vanilj­sockret. Låt svalna.

Vispa grädden och blanda ner i den kalla vanilj­krämen. Dela bottnen i tre bottnar. Bred sylt på två av bottnarna. Fördela hälften av vaniljkrämen på två dessa. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vanilj­krämen mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.

Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Färga den rosa med röd hushållsfärg.

Kavla ut mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Pudra tårtan med florsocker. Dekorera med kronorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Förtrollade stenbumlingar

Förtrollade stenbumlingar

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk starkt, kallt kaffe

Garnering

3 dl Dansukker Pärlsocker
1 msk vatten
Fruktfärg


Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt kakao, havregryn och kaffet.

Forma till runda bollar som rullas i Pärlsockret. Förvara i kylskåp.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen. Blanda i pärlsocker. Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager. Låt torka. Dela eventuella klumpar med en gaffel. Förvara torrt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Magisk milkshake

Magisk milkshake

2 glas
Ingredienser

1/2 banan
1 1/2 dl jordgubbar
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl jordgubbsglass
2 msk Dansukker Vit Sirap


Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt. Häll upp i två glas. Servera med sugrör.

Receptet är framtaget av

Dansukker