Pannacotta - lätt och enkelt

Pannacotta är en klassisk, enkel italiensk dessert. Servera i tjusiga glas och variera smaker och garneringar efter tycke och säsong. Med Dansukker Gelésocker Multi lyckas du alltid med din pannacotta!

Här nedan hittar du recept på Vaniljpannacotta med limemarinerade bär, Matcha-pannacotta, Ingefärspannacotta med bär, Vit choklad- och lakritspannacotta med jordgubbar, Polkagrispannacotta, Fläderpannacotta med limemarinerade bär, Taste of Dansukker – Pannacotta, Pannacotta med heta jordgubbar och Basilikapannacotta på chokladbotten.

Se så enkelt du gör pannacotta!


Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

4 portioner
Ingredienser

4 dl vispgrädde
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

2 dl bär av valfri sort
Skal och saft från 1 lime, gärna obesprutad, väl tvättad
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker


Blanda grädde, vaniljsocker och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp för att stelna.
Skölj och ansa bären, blanda dem med limeskal och -saft, socker och vaniljsocker.
Låt stå tills de ska läggas på pannacottan.

Se film: Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Receptet är framtaget av

Dansukker

Matcha-pannacotta

Matcha-pannacotta

4 portioner
Ingredienser

Bärlager
2 dl björnbär
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 msk Dansukker Muscovadosirap

Lager 1
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Vaniljsocker
50 g vit choklad hackad

Lager 2
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1/2–1 tsk matcha te pulver
50 g vit choklad hackad


Bären
Blanda bären tillsammans med socker och sirap i en liten gryta. Låt det koka i 1 minut. Häll upp sylten i botten av 4 glas. Låt svalna.

Lager 1
Blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut, häll i den hackade chokladen och låt smälta. Häll försiktigt på sylten och ställ i kylskåp för att stelna.

Lager 2
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut, häll i den hackade chokladen och en halv tesked matchapulver och rör runt. Häll upp försiktigt ovanpå det andra lagret i de fyra glasen. Ställ i kylskåp och låt svalna.

Garnera med riven vit choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Ingefärspannacotta med bär

Ingefärspannacotta med bär

4 portioner
Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk finriven, färsk ingefära
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
1 dl Dansukker Glykossirap
1 ekologisk lime, rivet skal och saft
2 dl bär t ex blåbär 


Blanda grädde, gelésocker, ingefära och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp för att stelna. Blanda glykossirapen med limeskal och –saft och koka upp. Ställ åt sidan för att svalna. Blanda limesirapen med färska bär och servera till pannacottan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Vit choklad- och lakritspannacotta med jordgubbar

Vit choklad- och lakritspannacotta med jordgubbar

4 portioner Tid: 15 minuter + 1 timme för att stelna
Ingredienser

50 g vit choklad
4 dl matlagningsgrädde, 15 %
1–1½ tsk lakritspulver
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Marinerade jordgubbar
250 g jordgubbar
½ dl Dansukker Muscovadosirap
¼ citron, gärna obesprutad, pressad saft och rivet skal
2 tsk färsk citrontimjan

Garnering
färsk citrontimjan


En läcker, lättlagad och överraskande god kombination med lakrits, jordgubbe och muscovadosirap.

Gör så här
1. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull, tillsätt lakritspulvret och vispa ut det.
2. Häll hälften av grädden över den vita chokladen och rör om tills den smälter.
3. Häll resten av grädden i en annan kastrull. Tillsätt gelésocker multi och koka 30 sekunder under omrörning. Häll i chokladgrädden och rör om. Fördela blandningen i fyra dessertglas och ställ att svalna och sedan stelna i kylen, cirka 1 timme.
4. Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Häll muscovadosirap i en skål och tillsätt pressad citronsaft och rivet skal. Krydda med citrontimjan. Vänd ner jordgubbarna och låt dem marinera tills pannacottan har kallnat.
5. Servering: Tryck pannacottan lite åt ena sidan i glaset och fördela marinerade jordgubbar på den andra sidan. Garnera med repad citrontimjan.

Recept Christina Asplund, Göteborg


Polkagrispannacotta

Polkagrispannacotta

4 portioner
Ingredienser

4 dl vispgrädde
200 g krossade polkagrisar
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi


Blanda samman grädde och de krossade polkagrisarna i en kastrull och låt smälta. Tillsätt gelésocker och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen för att stelna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

4 portioner
Ingredienser

4 dl vispgrädde
1/2 dl koncentrerad flädersaft
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl bär av valfri sort
Skal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker


Blanda grädde, saft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp för att stelna.

Skölj och ansa bären, blanda dem med limeskal och -saft, socker och vaniljsocker.

Låt stå tills de ska läggas på pannacottan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Taste of Dansukker - Pannacotta

Taste of Dansukker - Pannacotta

6 portioner
Ingredienser

Lager 1, Lingonkola
2 dl vispgrädde
1 dl lingon
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
100 g smör
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Lager 2, Pannacotta
4 dl grädde
0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Voatsiperifery peppar, kan uteslutas eller ersättas med svartpeppar
1/2 dl citronmeliss, färsk
100 g vit choklad

Lager 3, Lingon och jordgubbssylt
2 dl lingon
1 dl jordgubbar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 krm citronsyra


Lager 1, Lingonkola
Blanda grädde, lingon, socker och smör i en kastrull och låt koka cirka 5 minuter tills det tjocknat. Rör om hela tiden.
Tillsätt vaniljsockret och rör om.
Häll upp i botten av 6 glas och ställ kallt.

Lager 2, Pannacotta
Värm grädden och sockret, låt koka 2-3 minuter. Ta av från värmen.
Mortla pepparn, finhacka citronmeliss och vit choklad, rör ner i grädden.
Fördela över det kylda kolalagret. Ställ tillbaka i kylen.

Lager 3, Lingon och jordgubbssylt
Blanda bär och socker i en kastrull och koka i 4 minuter. Mixa sylten så den blir slät.
Bred sylten över pannacottan som ett avslutande vackert täcke.
Låt stelna i kyl innan servering. Dekorera varje glas med ett par blad citronmeliss.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Pannacotta med heta jordgubbar

Pannacotta med heta jordgubbar

4 portioner
Ingredienser

5 dl grädde
1 kanelstång
1 krm malda kardemummakärnor
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Sås
1/2 l jordgubbar
2 tsk krossade grönpepparkorn
2 msk Dansukker Rörsocker Strö


Koka grädde, kanel och kardemumma i 2 minuter. Vispa i gelésockret och koka i ytterligare 1/2 minut. Sila ner blandningen i 4 glas eller skålar. Ställ i kylskåp till serveringen.

Skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar, rörsocker och grönpeppar i en kastrull och koka upp. Servera bären till pannacottan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Basilikapannacotta på chokladbotten

Basilikapannacotta på chokladbotten

6 personer
Ingredienser

Kaka
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Pannacotta
5 dl grädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
2 msk Dansukker Ljus Sirap
färska hallon
Dansukker Florsocker


Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll upp i långpannan och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Låt svalna. Tag ut runda kakor med hjälp av de glas som skall användas till pannacottan.

Blanda grädde, basilika och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i fyra glas. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp pannacottan på kakorna. Ringla sirap över pannacottan. Garnera med färska hallon. Dofta lite florsocker över hallonen.

Receptet är framtaget av

Dansukker