Små njutningar

Små munsbitar passar perfekt till bjudningar, bufféer och fikor – ja, när som helst egentligen. Våra små njutningar är fulla av stora, fylliga och fruktiga smaker. Låt väl smaka!

Beställ eller ladda hem vår broschyr "Små njutningar - Gör livet lite godare" »

Här nedan hittar du recept på Choklad- och hallonbollar, Chokladmousse med björnbärskompott, Söta kokosbites, Vit chokladtryffel med jordgubbe och kardemumma, Blueberry pie bites, Mugcake, Pistagebollar med rosenvatten, Kokoskakor med hallon-ros-sylt, Crème Brûlée och Minikokostoppar med choklad.


Choklad- och hallonbollar

Choklad- och hallonbollar

Ingredienser

180 g rumstempererat smör
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao
50 g finhackad mörk choklad
7 dl havregryn
1 msk konjak eller äppeljuice
2 msk frystorkade hallon, krossade

Garnering
100 g smält mörk choklad


Rör smör och socker smidigt.
Blanda ner kakao, choklad, havregryn och konjak. Vänd sist ner de frystorkade hallonen.
Forma bollar. Doppa dem i smält choklad, garnera gärna med några krossade frystorkade hallon.

Se film: Choklad- och hallonbollar

Receptet är framtaget av

Dansukker

Chokladmousse med björnbärskompott

Chokladmousse med björnbärskompott

8 portioner
Ingredienser

Björnbärskompott
250 g björnbär
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Chokladmousse
100 g mörk choklad, 70 %
2 msk Dansukker Florsocker
3 msk Dansukker Muscovadosirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 äggula
2 dl vispgrädde


Till björnbärskompotten, blanda bär och socker i en gryta. Koka 5 minuter. Låt svalna.
Till chokladmoussen, bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Rör ner socker, sirap och äggulan i den smälta chokladen. Blanda till en jämn smet. Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladsmeten. Vänd sedan ner resten av grädden.
Vänd ner lite av björnbärskompotten i chokladmoussen. Spara resten garnering.
Fördela moussen i glasen och ställ i kylskåpet minst en timme.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Söta kokosbites

Söta kokosbites

cirka 30 stycken
Ingredienser

1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Muscovadosirap
1 dl riven kokos
2 dl hackad mandel
1 dl sötad kondenserad mjölk
200 g mörka chokladknappar eller hackad mörk choklad

Topping
riven kokos
hackad mandel
strössel


Blanda socker, kokos, mandel och kondenserad mjölk i en skål.
Rulla till små bollar. Ställ i kylen i 30 minuter.
Smält chokladen och doppa bollarna så de täcks. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Garnera med valfri topping.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Vit chokladtryffel med jordgubbe och kardemumma

Vit chokladtryffel med jordgubbe och kardemumma

cirka 25 stycken
Ingredienser

200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1/2 dl jordgubbspuré
2 tsk mortlad kardemumma
2 msk Dansukker Ljus Ekologisk Sirap

Garnering
100 g smält vit choklad
frystorkade jordgubbar
krossad kardemumma


Hacka chokladen och ställ åt sidan.
Koka upp grädde, jordgubbspuré, kardemumma och sirap.
Häll den varma grädden över den hackade chokladen och rör till en slät smet. Låt stå svalt minst 4 timmar.
Forma till runda bollar och doppa i vit choklad. Garnera med lite frystorkade jordgubbar eller krossad kardemumma.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Blueberry pie bites

Blueberry pie bites

cirka 40 stycken
Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk vatten
100 g blåbär
3 msk Dansukker Rörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
(alt en klick blåbärssylt)
1 ägg + 1 tsk vatten + 1 krm salt till pensling


Sätt ugnen på 200 °C och klä en bakplåt med papper.
Blanda vetemjöl, smör socker och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla till en korv och lägg i kylen i 20 minuter.
Blanda bären med sockret.
Kavla ut degen tunt och skär ut rundlar med ett mått 2–3 cm Ø eller skär i 2 x 2 cm stor bitar.
Placera ett par bär i mitten av rundeln och nyp ihop så det blir fyra hörn.
Pensla varje bit med uppvispat ägg.
Baka i 10 minuter mitt i ugnen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Mugcake

Mugcake

2 stycken
Ingredienser

1 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk kakao
30 g smält smör
4 msk mjölk
2 msk mörka chokladknappar


Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret, tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Vänd ner chokladknapparna och fördela sedan smeten två små smorda koppar.
Mikra på hög effekt i cirka 60 sekunder.
Servera med vispad grädde och bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken
Ingredienser

100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration
90 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
finrivet skal från en citron
3 dl riven sockerkaka
1–2 msk rosenvatten


Skala pistagenötterna och hacka dem i småbitar, för hand eller i matberedare.
Rör smör smidigt med socker och citronskal.
Tillsätt sockerkakan och 3/4 av pistagenötterna och blanda till en jämn och kladdig deg. Smaka av med rosenvatten.
Ställ in degen i kylen minst 30 minuter.
Forma till små bollar och rulla i hackade pistagenötter.
Ställ tillbaka i kylen tills de ska avnjutas.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Kokoskakor med hallon-ros-sylt

Kokoskakor med hallon-ros-sylt

cirka 16 stycken
Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
3 1/2 dl riven kokos

Hallonrossylt
1 dl hallonsylt
1/2 msk rosenvatten


Sätt ugnen på 150 °C.
Vispa samman smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet.
Blanda samman mjöl, salt och kokosflingor I en separat skål. Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och rör samman.
Rulla till små bollar cirka 1 cm och placera ut på en bakplåt klädd med papper. Baka av dem i 5 minuter.
Blanda under tiden samman hallonsylt med rosvatten.
Ta ut kakorna och gör en liten skål i dem med baksidan av en sked eller fingret, klicka i hallonsylt.
Höj värmen till 175 °C och baka kakorna i ytterligare 8–10 minuter.
Ta ut kakorna, låt svalna och njut.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Crème Brûlée

Crème Brûlée

6 st små formar
Ingredienser

6 st äggulor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med)


Sätt ugnen på 125 °C.
Vispa samman äggulor och socker.
Häll upp grädden och mjölken i en liten kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Låt koka upp.
Häll den varma gräddmjölken över ägg och sockersmeten under omrörning.
Fyll smeten i små portionsformar och ställ dem på en ugnsfast form i nedre delen av ugnen. Häll varmt vatten i formen upp till nästan halva portionsformen.
Grädda i 40–50 minuter tills smeten har stannat. När man skakar på formen ska den inte dallra för mycket i mitten.
Kyl brûléerna i kylskåp (gärna över natten).
Till servering, strö över ett tunt lager med Rörsocker Strö och bränn av sockret med en gasolbrännare eller i ugnen under grillvärme 250 °C i någon minut.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Minikokostoppar med choklad

Minikokostoppar med choklad

cirka 40 stycken
Ingredienser

75 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
7 dl riven kokos
äggvita från 3 stora ägg
rivet limeskal från 1 lime

Topping
100 g mörk choklad
kokosflakes


Sätt ugnen på 200 °C.
Rör samman mjukt smör och socker.
Tillsätt kokos och äggvitorna och blanda väl. Rör ner limeskalet.
Klicka ut smeten och forma till små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i 8–12 minuter.
Ta ut och låt svalna. Smält choklad och ringla över, strö över kokos.

Receptet är framtaget av

Dansukker