Muscovadosirap

Muscovadosirap

Muscovadosirapen utvinns ur sockerrör som växer på exotiska Mauritius. Det är en mörk och smakrik sirap som har en fin ton av lakrits. Muscovadosirapen har många olika användingsområden. Den är till exempel god att ringla över glass och att använda i desserter. Den är också perfekt som smaksättare och krydda i matlagning och i bakning.

Här nedan hittar du recept på Muscovadosås till biff, Spareribs, Rågbröd med muscovadosirap, Sirapskakor med torkade bär, Banan och kokosmuffins, Muscovadokakor, Punschbollar, Muscovadomousse, Dubbel kolasås, Kaffedryck och Muscovadolikör.


Muscovadosås till biff

Muscovadosås till biff

4 portioner
Ingredienser

2 schalottenlökar
smör eller margarin
3 dl rött vin
1 dl vatten
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
3/4 dl kalvfond
1 msk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 kvist timjan
1-2 tsk maizenamjöl


Skala och skiva löken. Fräs den i matfett i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 10 minuter. Lös upp maizenamjölet i lite vatten och red av skyn. Sila bort lök och timjan. Servera såsen till stekt biff.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Spareribs

Spareribs

4 portioner
Ingredienser

1 kg revben

Marinad
4 msk Dansukker Muscovadosirap
4 msk olja
2 tsk salt eller 4 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
3 kvistar färsk rosmarin eller 2 tsk torkad rosmarin
2 st riven vitlöksklyfta


Blanda samman ingredienserna till marinaden och gnid in revbenen med denna. Låt ligga i kylen i minst 1 timme.

Stek i 175 ºC i cirka 1 timme. Servera med sallad och en bit gott bröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Rågbröd med muscovadosirap

Rågbröd med muscovadosirap

1 bröd
Ingredienser

4 dl rågsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl Dansukker Fibrex
1 1/2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl Dansukker Muscovadosirap
6 dl filmjölk


Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet. Häll upp smeten i en smord, avlång form. Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Sirapskakor med torkade bär

Sirapskakor med torkade bär

20-30 stycken
Ingredienser

2 1/2 dl dinkelmjöl
1/2 dl sesamfrö
2 tsk Dansukkers Vaniljsocker Fairtrade
100 g smör
0,75 dl Dansukker Muscovadosirap
50 g hackad mörk choklad
30 g torkade bär t.ex. blåbär, physalis, körsbär


Mixa mjöl, sesamfrö, vaniljsocker och smör till smulor.

Tillsätt sirap och mixa ihop till en boll.

Tillsätt choklad och bär och arbeta in i degen. Forma degen till en rulle.

Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 175° C och skär cirka 1 cm tjocka skivor av degrullen. Lägg på plåt och grädda cirka 10 minuter.

Låt svalna på plåten.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Banan och kokosmuffins

Banan och kokosmuffins

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Muscovadosirap
3 mogna bananer
2 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Vispa ägg och muscovadosirap pösigt. Skala och mosa bananerna och vänd ner i äggsmeten. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp i muffinsformar och baka dem i 175 °C i 20 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Muscovadokakor

Muscovadokakor

cirka 50 stycken
Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 1/2 msk Dansukker Muscovadosirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en deg. Dela degen i fyra bitar som rullas ut till långa stänger. Lägg stängerna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 5 minuter. Skär de nygräddade längderna i bitar så fort de kommer ut ur ugnen. Förvaras torrt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Punschbollar

Punschbollar

cirka 25 stycken
Ingredienser

200 g mandelmjöl
300 g sockerkaka fint smulad
5 msk punschextrakt
5 msk Dansukker Muscovadosirap

Garnering
mörk choklad
strössel eller kakpynt


Blanda samman samtliga ingredienser till bollarna. Rulla bollar. Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna i denna. Sätt bollarna på galler och låt rinna av något innan de rullas i strössel eller kakpynt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Muscovadomousse

Muscovadomousse

6 portioner
Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Muscovadosirap
200 g mörk choklad
150 g färska bär, t ex hallon eller blåbär


Häll grädden och sirapen i en kastrull och koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ för att svalna. Vispa blandningen till fast skum. Fördela i 6 portionsglas eller på assietter. Garnera med bär. Servera direkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Dubbel kolasås

Dubbel kolasås

Ingredienser

1 dl Dansukker Muscovadosirap
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin


Blanda samman samtliga ingredienser utom matfettet. Låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt matfettet. Låt svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Kaffedryck

Kaffedryck

4 koppar
Ingredienser

1 dl vatten
4 stjärnanis
4 kryddnejlikor
1 kanelstång
4 msk Dansukker Muscovadosirap
3 dl mjölk
5 dl starkt kaffe


Blanda vatten och kryddor i en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Häll i sirap och mjölk och ge det ett uppkok. Ta kastrullen från värmen och häll i kaffet. Sila bort kryddorna och fördela drycken i 4 stora koppar eller glas.

Vill du lyxa till det lite extra lägger du en klick grädde i varje kopp/glas och ringlar lite muscovadosirap på grädden.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Muscovadolikör

Muscovadolikör

Ingredienser

35 cl vodka
2 dl Dansukker Muscovadosirap


Blanda vodka och sirap i en flaska och skaka tills det blandat sig ordentligt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Fler recept med Muscovadosirap »