Enkelt och snabbt att sylta, safta och baka i sommar

14 juni 2011

Låt dig inspireras av sommarens alla frukter och bär för att sylta, safta och baka ofta i sommar. Här får du vår folder Duka upp i sommar som är fylld med nya recept för sommarens alla tillfällen - allt från lyxig jordgubbsylt till svalkande drycker och läckra desserter.

 

Festa på lyxig jordgubbssylt
Det är enkelt att göra sylt med Dansukkers Syltsocker. Skiva lite jordgubbar och blanda i syltsocker i en kastrull. Koka fem minuter och vips har du en lyxig jordgubbssylt att hälla upp på burk. Festligt att ställa fram till sommarens våfflor, eller hur?

 

Svalkande sommargazpacho
Vad är mer svalkande en het sommardag än en läskande sommarsoppa av bär och frukt? Överraska med en gazpacho! Mixa bär och melon med en god sirapsblandning gjord på Dansukkers Vita Sirap, Vaniljsocker Fairtrade, mynta och vatten. Låt det svalna i kylen och lägg i färska jordgubbar, melon och isbitar – helt underbart läskande en het sommardag!

 

Pannacottarutor med hallon - läcker dessert
Lättlagad pannacotta med hallon blir en läcker dessert eller festlig kaka till kaffet. Med Gelésocker Multi går det snabbt att blanda ihop och koka upp ingredienserna. Låt det stelna i kylen under middagen. Med röda, färska hallon blir det en färgstark, bakelse som dessert.

 

Visste du att man kan fritera fläderblommor. Det är enkelt, vackert och gott. Receptet finns på www.dansukker.se.

 

Njut av alla härliga frukter och bär som sommarskafferiet har att bjuda på - sylta, safta och baka ofta i sommar!

 

Dansukkers App
Det söta köket - nu uppdaterad med de senaste sommar- och grillrecepten
Ladda ner vår App, Dansukker - Det söta köket, från Itunes Appstore till din Iphone eller på AppBrain för Androidtelefoner, så har du recepten på bakverk, desserter, bröd och marmelader med dig när du handlar nästa gång. Dessutom har du nu de senaste sommar- och grillrecepten. Inspiration direkt och enkelt att se vad du behöver få med dig hem.

 

 

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Sommargazpacho (10.8 MB)

 

 

 

Rabarbergelé med ostkräm (11.1 MB)

 

 

 

Pannacottarutor med hallon (18.9 MB)

 

 

 

Lyxig jordgubbssylt (17.2 MB)

 

 

 

Sommarsmoothie (18.4 MB)

 


 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 75

Mail: sofia.palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Jeanette Nordenhem

Product Marketing Manager
Tel: +45 32 66 27 22
Mobil: +46 40 53 70 56
Mail: jeanette.nordenhem@nordicsugar.com