Godkänt hälsopåstående för Fibrex

12 februari 2014

Godkänt hälsopåstående påvisar hälsofördelar med sockerbetsfiber. Hälsopåståendet visar på att många problem i mage och tarmsystem kan förbättras genom ett dagligt intag av Fibrex.

EU-kommissionen gav nyligen sockerbetsfiber grönt ljus för ett 13.5 påstående. Det bekräftar att det nu är vetenskapligt påvisat att produkten, med sin unika sammansättning av olöslig och löslig fiber, är ett av de mer hälsosamma fiberalternativen på marknaden.

Påståendet grundar sig på kliniska studier som bekräftar att sockerbetsfiber bland annat stimulerar rörelse i mage och tarm, vilket skapar regelbundenhet och motverkar förstoppning. Magen får helt enkelt motion vilket gynnar det generella välbefinnandet för människor i olika åldrar.

Fibrex är naturligt fri från gluten och rik på kostfiber, och ger ditt matbröd extra saftighet och förlängd hållbarhet. Fibrex är enkel att blanda direkt i müsli och är även en utmärkt ingrediens i glutenfria söta bakverk.

Ladda ner pdf med klinisk studie.

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Fibrex (6 MB)

Glutenfritt knäckebröd (21 MB)

Smoothie (18 MB)


 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 75

Mail: sofia.palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Jeanette Nordenhem

Product Marketing Manager
Tel: +45 32 66 27 22
Mobil: +46 40 53 70 56
Mail: jeanette.nordenhem@nordicsugar.com