Muscovadosirap, en smakrik Fairtrademärkt nykomling på sirapshyllan

5 mars 2014

Lagom till våren lanserar Dansukker sin Muscovadosirap. En mörk smakrik Fairtrademärkt sirap med en god lakritston. Muscovadosirapen lanseras i butik från vecka 11 och säljs i 400 g flaska, pris ca 20 kr.

Muscovadosirapen är god att ringla över exempelvis glass, pannkakor, frukt och ger spännande smakbrytningar i marinader, dressingar, bakverk och maträtter.

Förutom att ge söt smak har sirap en del funktionella fördelar. Sirap främjar jäsningen i bröd och ger en fin skorpa/yta på brödet och är en utmärkt smaksättare samt smakförstärkare i mat och bak.

Varför inte bjuda in vännerna till vårens första grillning av Muscovadoglaserade revbensspjäll eller avsluta en trevlig middag med en Muscovadomousse. Garanterat en succé!

Du hittar mer inspiration och tips i vår folder – Sätt smak på grillfesten.

Ekologiskt Bitsocker i ny kostym
Dansukker lanserar samtidigt en ny bordsförpackning med Ekologiskt Bitsocker. Det är en behändig förpackning på 500 gram, som successivt ersätter den nuvarande 1 kilos förpackningen. Som gjord för att ha stående framme på fikabordet. Pris ca 18-19 kr.

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Muscovadosirap (4 MB)

Smakcirkel Muscovadosirap (0,4 MB)

Ekologiskt bitsocker (4 MB)

Muscovadoglaserade revbensspjäll (18 MB)

Muscovadomousse (19 MB)


 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 75

Mail: sofia.palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Jeanette Nordenhem

Product Marketing Manager
Tel: +45 32 66 27 22
Mobil: +46 40 53 70 56
Mail: jeanette.nordenhem@nordicsugar.com