Överraska med en mocktail istället för en cocktail

28 februari 2011 

Varje perfekt mocktail har tre viktiga ingredienser och en hemlighet - syra, sötma och bitterhet. Själva hemligheten ska ge ett sting av överraskning. En mocktail ska också självklart serveras i ett vackert glas - och det ska vara festligt!

Mocktails är drinkar som passar alla. Det är också en generös gest från den som bjuder på fest. Lika självklart som att det finns rött eller vitt vin, lika roligt är det att kunna bjuda på olika festliga drinkar utan alkohol - mocktails. Alla vill kunna ”sippa” på sitt glas i minglet eller vid bardisken. En festlig mocktail med spännande smakupplevelse är ett perfekt alternativ.

 

En mocktail i toppklass
En äkta mocktail innehåller oftast fruktjuice med mycket smak och syra - apelsin, citron, färska hallon eller jordgubbar, melon, mango, lime, aprikos eller ananas. Till detta behövs finkornigt socker eller sirap för att motverka fruktsyran. I en mer mustig mocktail kan basen vara mjölk, yoghurt eller kaffe med grädde. Sötman från sirap eller frukt- och rörsocker behövs för att det inte ska bli för bittert.

 

För att en mocktail ska nå toppklass ska den överraska! Tänk på mint eller chili. Det ska uppstå en spännande brytning, något som får oss att höja på ögonbrynen. Det gäller att hitta en perfekt balans mellan sött, surt och bittert.

 

The Mocktail Experiment Sweden
Experimentera och prova dina egna mocktails – de kan varieras i det oändliga!

Var kreativ och gör ditt egna mocktailrecept, gå in på The Mocktail Experiment Sweden på Facebook och lägg upp ditt recept så är du med i Dansukkers recepttävling. Det recept som får flest klick på gilla-knappen vinner.

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Raspberry Temptation (2 MB)

 

 

 

Refreshing Lassi (1.4 MB)

 


 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 75

Mail: sofia.palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Jeanette Nordenhem

Product Marketing Manager
Tel: +45 32 66 27 22
Mobil: +46 40 53 70 56
Mail: jeanette.nordenhem@nordicsugar.com