SteviaSocker – 100% naturligt ursprung och 50% färre kalorier

4 oktober 2012

SteviaSocker är en blandning av socker som utvinns ur sockerbetor och Steviolglykosider* som utvinns ur Steviaväxtens blad, det vill säga SteviaSocker är en kombination av två av naturens egna sötningsmedel.

Stevia är en planta som ursprungligen kommer från Sydamerika där bladen använts för att söta mat och dryck under många år. I Sverige kallas Steviaplantan även Sötflockel.

1 dl SteviaSocker sötar lika mycket som 1 dl vanligt socker men väger bara hälften så mycket och innehåller 50% färre kalorier. Detta betyder att SteviaSocker är perfekt när man vill spara kalorier och samtidigt behålla den goda smaken och de positiva egenskaperna som socker har i olika sammanhang. SteviaSockrets lätta struktur gör att det är snabblösligt och löser sig snabbt i t.ex. kalla drycker samt passar perfekt till att strö över frukt och fil.

Nedan är några tips på lätta recept med SteviaSocker för både mat, dryck och bakning. För mer information och fler inspirerande recept med SteviaSocker gå gärna in på www.dansukker.se.


SteviaSocker kommer att finnas i butik från vecka 40 och framåt. Säljs i 500 g förpackningar för ca 27-29:-.

 

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

SteviaSocker (1 MB)

 

 

 

Tomat-jordgubbssorbet (13.3 MB)

 

 

 

Lemonad (12.2 MB)

 

 

 

Kanelbullar med SteviaSocker (28.7 MB)

 


 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 75

Mail: sofia.palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Jeanette Nordenhem

Product Marketing Manager
Tel: +45 32 66 27 22
Mobil: +46 40 53 70 56
Mail: jeanette.nordenhem@nordicsugar.com