SteviaSocker

SteviaSocker

Dansukkers SteviaSocker är utvunnet från steviaväxten, som härstammar från Sydamerika, och vår svenska sockerbeta. Kombinationen ger dig steviolglycosidernas kalorifria sötma samtidigt som du får sockrets fylliga smak. SteviaSocker är för konsumenter som vill minska på socker men också utnyttja sockrets goda egenskaper, till exempel att det bidrar till god smak och konsistens.

En sked SteviaSocker motsvarar en sked vanligt socker, men innehåller endast hälften av kalorierna.*


* 1 dl SteviaSocker sötar lika mycket som 1 dl vanligt socker men väger bara hälften så mycket och innehåller 50% färre kalorier.

Recept med SteviaSocker »

Frågor & svar om SteviaSocker »

SteviaSocker – det bästa av två världar!

 

100% Naturligt ursprung och 50%* färre kalorier.

 
STEVIA SOCKERBETAN
• Steviaväxten kommer ursprungligen från Paraguay där den växer vilt. Guarani-indianerna har använt växten som sötningsmedel i flera hundra år. • Sockerbetan är en odlad kulturgröda som funnits lokalt i Sverige i över hundra år.
• Stevia kallas även sötflockel och är släkt med solrosen. • Socker har flera fina egenskaper. Förutom sin naturliga sötma och smak, ger den en naturlig jäsning, volym, textur och färg åt exempelvis baket.
• Steviolglykosid kallas det söta ämne som utvinns ur Steviaväxten. Det är 200–300 gånger sötare än socker men utan en enda kalori. • Socker har också en konserverande effekt samt motverkar kristallisering i bl a glass och frysta desserter.
• Idag odlas Stevia över stora delar av världen; i Paraguay, Brasilien, Centralamerika, Kina och Thailand. • Socker lyfter även fram smaken från andra ingredienser och bevarar känslan av nybakat längre.

 

* 1 dl SteviaSocker sötar lika mycket som 1 dl vanligt socker men väger bara hälften så mycket och innehåller 50% färre kalorier.

Ytterligare information om Stevia finns på engelska på www.globalsteviainstitute.com.