Apelsinclafouti

6-8 portioner
Apelsinclafouti
Betyg: (6 st)

Ingredienser

  • 125 g mandelmjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 apelsiner

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Blanda mandel- och vetemjöl samt salt i en skål. Tillsätt socker, ägg, äggulor och grädde och vispa till en krämig smet. Smörj en större eller 6-8 portionsformar och häll i smeten. Skala och skiva apelsinerna och lägg på smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 20-25 minuter. Dofta florsocker över vid serveringen. Är godast ljummen.

Receptet är framtaget av

Dansukker