Äppelkaka

10-12 bitar
Klassisk äppelkaka, precis som mormor brukade baka den.
Äppelkaka
Betyg: (10 st)

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 3 dl Dansukker Strösocker
  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • 4 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2-3 skalade äpplen i klyftor

Topping

  • 3 msk Dansukker Rörsocker Strö

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt matfettet i små bitar samt filmjölken och arbeta samman till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Stick ner äppleklyftorna i smeten. Strö över rörsockret och sätt in i mitten av ugnen i 200 °C och grädda i cirka 45 minuter. 

Receptet är framtaget av

Dansukker