Ingredienser
Bottnar
6 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
Fyllning
500 g blandade färska eller frysta bär
2 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
1 1/2 dl vispgrädde
125-250 g färska bär
1 msk Dansukker Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C. Rita 22 cm stora cirklar på tre bakplåtspapper och smöra och mjöla rundlar. Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Bred ut smet i första cirklarna och spritsa ett par ringar uppåt längst ut så att det blir en skål. Bred ut resterande smet i de båda andra cirklarna. Grädda mitt i ugnen i cirkaa 20 minuter. Låt svalna på galler.
Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans med bären i grädden. Lägg fyllningen i "skålen" och lägg därefter på den sista bottnen som lock. Ställ i frysen i minst 5 timmar.
Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färska bär. Dofta lite florsocker över marängtårtan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.