Ingredienser
75 g smör
2 dl maizena
1 dl glutenfri mjölblandning
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Svenskt Strösocker
1 krm salt
2 1/4 dl mjölk
matfett till våffeljärnet
Instruktioner
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman maizena, mjölblandning, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölk under kraftig omrörning. Rör i smöret. Låt stå och svälla i cirka 20 minuter.
Pensla våffeljärnet med matfett. Häll på drygt 1/2 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.
Ätes direkt med sylt och gärna en klick grädde eller creme fraiche.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.