Ingredienser
Chutney
300 g rabarber
1 äpple
1/2 röd chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
rivet skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
600 g kalkonbröst
smör eller margarin
salt, peppar
Ris
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
1/2 tsk salt
50 g pinjenötter
1 grovt riven morot
Instruktioner
Skölj rabarbern och skär den i 2-3 cm långa bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
Skölj kalkonbröstet i vatten. Torka torrt med hushållspapper. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125 °C varm ugn i cirka 30 minuter.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset. Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.