Ingredienser
Ljus tryffel
3/4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 msk Dansukker Florsocker
Mörk tryffel
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 1/2 msk Dansukker Florsocker
1 tsk kakao
Förslag på smaksättning
1/2 g saffran eller
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller
2 msk likör eller
2 msk balsamvinäger eller
2 krm mald kanel eller
1 krm mald kryddpeppar eller
1 krm malda nejlikor eller
1 krm finmald svartpeppar eller
25 g violpastiller eller
vad som skulle smaka dig
Instruktioner
Blanda grädden, sockret och önskad smaksättning i en kastrull och koka i 2 minuter. Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden. Rör tills all choklad smällt. Häll upp smeten i en oljad form och ställ i kylskåp för att bli fast. Stjälp upp och skär ut fyrkantiga bitar eller rulla runda kulor. Doppa i smält choklad och garnera med t ex färgat pärlsocker eller rulla dem i florsocker, florsocker med kakao, rörsocker eller i strösocker som t ex smaksatts med rivet apelsinskal. Smeten kan även hällas i en spritspåse och spritsas ut i formar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.