Ingredienser
200 g smält smör
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bittermandelolja
1 1/2 dl mjölk
50 g riven mandelmassa
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Klä en rektangulär form (30 x 23 cm eller rund form 26 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret. Rör under tiden ihop ägg och socker i en skål med en slev (ej elvisp). Tillsätt sedan sirapen.
Mät upp vetemjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
Blanda ner mjölk och bittermandelolja i det smälta smöret.
Tillsätt mandelmassa och mjölblandningen i äggsmeten och därefter smörblandningen. Det gör inget om det är lite klumpar, de försvinner under gräddningen.
Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
Tips!
Garnera med glasyr eller smält choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.