Ingredienser
225 g (2 1/4 dl) Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vatten
1/2 dl Dansukker Glykossirap
40 g smör
100 g skalade mandlar
Instruktioner
Olja en plåt.
Blanda rörsocker, vatten, glykossirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält.
Koka upp och koka därefter under lock i 3 minuter. Tag av locket och koka ytterligare tills massan stigit till 140 grader (gör bräckprov: häll lite av massan i ett glas med vatten, det ska då bli klart och hårt och lätt gå att bräcka sönder).
Lägg snabbt upp klickar av massan på den smorda plåten. Lägg en mandel på varje och därefter ytterligare en liten klick av massan ovanpå mandeln.
Förvara i tätsluten burk med papper emellan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.