Marängdessert med jordgubbar

cirka 6 port

Betyg (18 st)

Ingredienser

4 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
2-3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
smör eller margarin till formen
mjöl till formen 

Instruktioner

Smörj en ugnsfast form med matfett och mjöla den noga. Vispa äggvitor och salt till fast skum. Tillsätt hälften av sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa därefter växelvis ner resten av sockret, vaniljsockret och vinägern. Lägg smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 150 °C i 30 minuter. Höj värmen till 175 °C och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta marängen ur ugnen och låt den kallna. Vispa grädden till fast skum och lägg ovanpå marängen. Lägg på jordgubbarna. Servera.

Jordgubbarna kan bytas ut mot andra bär som t ex blåbär, hallon eller hjortron. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.