Marmeladgodis

Marmeladgodis med jordgubbs- eller hallonsmak. Den röda färgen ser läckert inbjudande ut i godisskålen.

cirka 30 bitar

Betyg (135 st)

Ingredienser

5 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl vatten
200 g passerade hallon eller jordgubbar
1 1/2 tsk citronsyra
20 gelatinblad

Garnering
Dansukker Strösocker

Instruktioner

Koka socker, glykossirap och vatten tills massan håller 140 °C då bärmassan tillsätts. Koka tills smeten är 120 °C. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter innan de tillsätts till marmeladmassan tillsammans med citronsyran. Blanda om ordentligt innan marmeladmassan hälls i formar eller en form. Strö över lite strösocker och ställ svalt för att stelna. Om massan hällts i form skär man lagom stora munsbitar och rullar i strösocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.