Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

4 portioner 45 minuter
Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde
Betyg: (75 st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl grädde, valfri fetthalt

Kompott

  • 4 äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 krm mald kardemumma

Garnering

  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 msk Dansukker Pärlsocker

Citrongrädde

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Saft och skal från 1/4 citron, gärna obesprutad
  • 2 tsk Dansukker Florsocker
  • Smör eller margarin till gräddning

Börja med att vispa grädden till fast skum. Tillsätt citronsaft och –skal samt florsocker. Ställ i kylskåp till serveringen. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka. Tillsätt vaniljsocker och kardemumma. Vispa samman ägg och mjölk lätt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter. Blanda samman hackade valnötter och pärlsocker. Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter. Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna. Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker