Sura hallonremmar

cirka 20 stycken
Sura hallonremmar
Betyg: (177 st)

Ingredienser

200 g hallon, frysta
10 gelatinblad
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk citronsyra

Garnering
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 krm citronsyra
Skal från 1 lime, gärna obesprutad


Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.
Tina hallonen och passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt koka i 5 – 6 minuter, ta av kastrullen från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt citronsyra och rör om.
Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur i minst 2 timmar.
Blanda strösocker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd i sockerblandningen.
Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.

Receptet är framtaget av

Dansukker