Inspireras av Jespers julrecept

Jesper Nordberg

Dagen till ära har Nordic Sugars provkök i Arlöv utanför Malmö pyntats med tomtar, granar och värmeljus. Julstämningen infinner sig nästan, trots att vi precis slagit om till vintertid vid fotograferingstillfället.

Jesper Nordberg i Skåne Kulinar är kocken för dagen, och här kan du ta del av hans julmeny, upplagd med stor precision på välputsade tallrikar. Kryddrimmad lax i dillgelé, Svampstekt hjort med kroppkakor och Karamelliserad päronterrin med sorbet och nötter.


Kryddrimmad lax med mandelpotatiscreme och dill

Kryddrimmad lax med mandelpotatiscreme och dill

Svampstekt hjort med blomkålspure och kantareller

Svampstekt hjort med blomkålspure och kantareller

Karamelliserad päronterrin med mjölkchokladmousse och rostade nötter samt kryddig sorbet

Karamelliserad päronterrin med mjölkchokladmousse och rostade nötter samt kryddig sorbet