Ljus Sirap 2,8 kg

Ljus Sirap 2,8 kg

Sirap (sockersirap) erhålls genom blandning av olika sidoströmmar som erhålls vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker. Sirap är en trögflytande lösning som består av socker (sackaros), druvsocker (glukos) och fruktsocker (fruktos). Kombinationen av de olika sockerarterna förhindrar kristallisation och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhetstid.

Sirap tillverkas i olika kvaliteter genom att de olika sidoströmmarna blandas på olika sätt och på så sätt kan man få fram variationer avseende på färg och smak. Färg och smaken kommer huvudsakligen från mindre mängder mineralsalter och andra ämnen som finns naturligt i råvaran, men salt kan behövas tillsättas för att rätt smakprofil ska erhållas. Varje kvalitet är avpassad till sitt speciella användningsområde. Sirap som produkt är speciellt användbar vid bakning, men används även till konfektyrprodukter, glass och desserter.

Funktion
Ger smak till bakverk och maträtter. Har en mild smak och arom av karamell.

Användning
Passar speciellt till konfektyr, desserter och pannkakor. Kan också användas i kakor, bröd marinader och matlagning.

Läs mer om våra smakcirklar »

Näringsvärde per 100 g

Energi 1326 kJ/312 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 78 g
- varav sockerarter 78 g
Protein 0 g
Salt 1,0 g