Chokladtårta till påsk

15-20 bitar
Chokladtårta till påsk
Betyg: (5st)

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Rörsocker Strö

1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
3 dl vetemjöl

Tryffel
2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
400 g vit choklad

Garnering
påskgodis t ex choklad- eller marsipanägg

Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200 °C.

Smält matfett och choklad var för sig. Låt svalna.

Vispa ägg och rörsocker pösigt. Tillsätt mjöl, sirap och vaniljsocker och därefter den avsvalnade chokladen och matfettet. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i cirka 15 minuter. Kakan skall ha stelnat. Låt svalna.

Stöt saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylskåp.

Lossa kakan försiktigt från formen och ställ den på ett tårtfat vid serveringen. Garnera med påskgodis.

Receptet är framtaget av

Dansukker