Mockatårta

12-15 bitar
Mockatårta
Betyg: (0st)

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker

Mockakräm
300 g osaltat smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Florsocker 
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 äggulor
2-3 portionsrör Nescafé Espresso
2 msk Dansukker Muscovadosirap

Garnering
mörk blockchoklad
25 g rostade mandelspån

Sätt ugnen på 125 °C.

Rita 3 cirklar, cirka 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smöra och mjöla cirklarna och lägg på plåtar.

Vispa vitor och strösocker i en skål över sjudande vatten tills det är en fast smet. Se till att inget vatten tränger in i smeten. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda i cirka 60 minuter eller tills bottnarna är torra. Tag loss bottnarna från papperet och låt dem kallna.

Vispa smör och florsocker luftigt med elvisp. Tillsätt gulorna en i taget och därefter kaffe och sirap. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred eller spritsa kräm runt tårtan. Garnera med flagad choklad samt mandelspån. Förvara tårtan kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker