Naked Frozen Cake

1 tårta 8-10 portioner
Naked Frozen Cake
Betyg: (5st)

Ingredienser

Tårtbotten 3 stycken
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
5 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk Maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

Sylt
500 g valfria bär (t ex hallon eller blåbär)
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Creme cheese frosting
100 g smör, rumsvarmt
300 g färskost
6 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddor

Garnering Isberg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vatten
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykossirap
Blå hushållsfärg

Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj tre runda formar (16 – 20 cm i diameter).
Vispa smör, socker och vit sirap ljust och krämigt i en stor bunke.
Tillsätt ett ägg i taget.
Sikta ner mjölet, Maizena, bakpulver och salt tillsammans med mjölken, rör till en jämn smet.
Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 35 – 40 minuter.

Sylt
Blanda bär och gelésocker i en gryta och koka i 5 – 10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska bli ganska fast. Låt svalna.

Creme cheese frosting
Vispa ihop samtliga ingredienser.

Garnering Isberg
Koka socker, glykossirap och vatten till cirka 160 °C.
Tillsätt blå färg.
Häll ut sockerlagen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Knäck i bitar.

Montera tårtan
Dela dem på mitten om tårtbottnarna blir för tjocka. Bred ett lager sylt på botten men inte ända ut till kanten. Varva resterande bottnar och sylt. Bred frosting över toppen av tårtan och dekorera med isbergen och valfritt strössel.

Receptet är framtaget av

Dansukker