Sirapsguiden

Under julen använder vi svenskar mer sirap än under hela resten av året. Sirapen är ett måste i allt från röd- och brunkål till kolor och pepparkakor. Men när ska man använda vilken sorts sirap? Ta hjälp av vår snabbguide.

Dansukker Sirap


Ljus Sirap

Används till knäck, gräddkola, pepparkakor och till exempel bondkakor. Läs mer »


Ekologisk Ljus Sirap

Används som den vanliga ljusa sirapen till knäck, gräddkola, pepparkakor och desserter. Läs mer »


Mörk Sirap

Används till chokladkola, brunkål och kåldolmar. Även äldre recept på pepparkakor kan innehålla mörk sirap. Läs mer »


Vit Sirap

Används till saffransbröd och andra vetebröd. Används istället för sockerlag till likör och punsch. Läs mer »


Brödsirap

Används till alla sorters matbröd. Eftersom brödsirapen innehåller malt bör den inte användas till kakor och godis. Innehåller gluten. Läs mer »


Muscovadosirap

Muscovadosirap har en fin ton av lakrits och passar bra som krydda i mat, i julens kolor och kakor. Eller bara ringla den som den är över glass. Läs mer »


Glykossirap

Motverkar att knäck och kola kristalliseras och blir grynig. Hjälper även till att göra glassen mjuk och krämig i konsistensen. Läs mer »