Kanelbullens Dag

Den 4 oktober firar vi Kanelbullens dag och i år har vi firat denna fantastiska bulle i hela 20 år. Lyxa till med lite äpple, baka dem kalljästa eller håll dig till originalet – oavsett så hittar du ditt kanelbullerecept här.

Hur du lyckas med kanelbullarna

• Använd rumstempererade ingredienser: mjölk och smör ska inte vara kylskåpskalla, men alltså inte heller värmas/smältas.

• Ta god tid på dig att bearbeta degen: 10 minuter med maskin eller 10–20 minuter om du gör det för hand. Detta gör degen smidig och blank och bullarna fluffiga och saftiga.

• Jäs degen under plastfolie på en varm plats (t.ex. ovanpå spisen).

• Grädda i pappersformar för att få höga, fina bullar.

• Variera gärna smaken genom att använda andra typer av socker i fyllningen. Byt ut strösockret mot farinsocker för en knäckig smak med lakritstoner, eller ta en tredjedel ljust muscovadorörsocker och resten vanligt strösocker för att få fram en läcker kolaton.

Tips: Hembakningsrådet

Kanelbullar

Kanelbullar

Äpple- och kanelbullar

Äpple- och kanelbullar

Veganska havremjölksbullar med cashewnötter

Veganska havremjölksbullar med cashewnötter

Saftiga kanelbullar, glutenfria

Saftiga kanelbullar, glutenfria

Kanelbullar

Kanelbullar

Kanelbullar

Kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

Mini Kanelbullar

Mini Kanelbullar

Kanelbullar med SteviaSocker

Kanelbullar med SteviaSocker

Läckra Kanelbullar

Läckra Kanelbullar


Strösocker och pärlsocker

Förutom strösocker behöver du såklart pärlsocker till dina kanelbullar. Pärlsocker består av sockerkristaller och passar perfekt som dekoration när du bakar vetebröd och kakor. Här kan du läsa mer om våra samtliga produkter.


Läs mer om Kanelbullens Dag på www.kanelbullensdag.se och på Facebook. Läs mer om bakning på www.hembakningsradet.se.