Afternoon Tea

Det sägs att det var drottning Katarina av Braganza som i mitten på 1600-talet tog med sig traditionen att dricka eftermiddagste från Portugal till England. Därefter spred sig ”Afternoon Tea” så småningom över hela det brittiska imperiet.
Det mest typiska inslaget i den engelskinspirerade eftermiddagsfikan, förutom själva teet, är nog sconesen. Men även söta bakverk passar fint som tillbehör.

Här nedan hittar du recept på Krämig Citronpaj, Scones med hallonsylt och vispgrädde, Kokoskakor med hallon-ros-sylt, Mammas Mazarinkaka, Scones, Jordgubbsmarmelad med grapefrukt, Tårta med Jordgubbsmousse, Biskvi med hallonkräm, Apelsinmarmelad med Earl Grey, Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting och Lemoncurd.

Krämig Citronpaj

Krämig Citronpaj

Scones med hallonsylt och vispgrädde

Scones med hallonsylt och vispgrädde

Kokoskakor med hallon-ros-sylt

Kokoskakor med hallon-ros-sylt

Mammas Mazarinkaka

Mammas Mazarinkaka

Jordgubbsmarmelad med grapefrukt

Jordgubbsmarmelad med grapefrukt

Tårta med Jordgubbsmousse

Tårta med Jordgubbsmousse

Biskvi med hallonkräm

Biskvi med hallonkräm

Apelsinmarmelad med Earl Grey

Apelsinmarmelad med Earl Grey

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Lemoncurd

Lemoncurd