Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet. Och annars är det ju bara att frysa in det som inte går åt på direkten.

Här nedan hittar du recept på Lättlagad bärkaka i långpanna, En blåbärsdröm, Läckerbitar, Drömkaka, Bärkaka i långpanna, Vaniljrutor, Hallonkladdkaka och Studenttårta i långpanna.


Lättlagad bärkaka i långpanna

Lättlagad bärkaka i långpanna

cirka 30 bitar
Ingredienser

4 ägg
6 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 l bär t ex hallon, blåbär, vinbär eller björnbär
200 g smör eller margarin

Garnering
Dansukker Florsocker


Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm, och strö över bären. Hyvla matfettet med en osthyvel och lägg ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Kakan kan även serveras som dessert med lite vispad grädde till.

Receptet är framtaget av

Dansukker

En blåbärsdröm

En blåbärsdröm

cirka 20-30 bitar 1,5 timme
Ingredienser

Botten
220 g smör
1 dl Dansukker Strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad

Fyllning
150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
225 g Dansukker Finkoringt Strösocker
1/2 dl vetemjöl
4 ägg
saften av 1/2 citron


Sätt ugnen på 180 °C.
Skölj och riv citronskalet. Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
Smörj en rektangulär form cirka 24x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Platta ut degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna något.
Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning. Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Läckerbitar

Läckerbitar

cirka 30 stycken
Ingredienser

Botten
1 burk jordnötssmör, 350 gram
2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl kokosflingor
1 dl hackade hasselnötter
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 liter K-special

Garnering
200 g mörk choklad
200 g mjuk nougat (Odense) 


Koka upp alla ingredienserna till bottnen, utom flingorna, i en gryta. Rör i flingorna. Klä en liten långpanna, cirka 25 x 35 cm, med plastfilm och bre ut smeten i denna. Ställ för att stelna. Smält choklad och nougat i en skål över vattenbad. Bre chokladblandningen över kakan. Ställ för att stelna. Förvara svalt. 

Receptet är framtaget av

Dansukker

Drömkaka

Drömkaka

Ingredienser

Kaka
4 dl vetemjöl
50 g smör
3 dl Dansukker Strösocker
4 ägg
2 dl mjölk
3 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker

Glasyr
125 g smör
100 g kokosflingor
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1/2 dl mjölk


Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned. Koka upp mjölk och smör, låt svalna och blanda sedan i. Häll smeten i en smord, ströad bakform på 30 × 40 cm och grädda i mitten av ugnen i 200 °C i 20 minuter.

Blanda smör, kokosflingor, farinsocker och mjölk i en gryta och låt smälta ihop. Bred ut över den gräddade drömkakan och ställ tillbaka i ugnen igen i 225 °C i cirka 5 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Bärkaka i långpanna

Bärkaka i långpanna

25-30 bitar
Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg

Ostkräm
400 g Philadelphia cheese naturell
2 1/2 msk Marzanpulver för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 liter rensade bär

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker


Klä en liten långpanna, cirka 25 x 35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rörsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175 °C.

Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.

Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Vaniljrutor

Vaniljrutor

24 bitar
Ingredienser

4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g smält smör eller margarin

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1/2 dl mjölk

Garnering
50 g rostad, flagad mandel 


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i det smälta matfettet.

Häll smeten i en smord långpanna, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C (175 °C i varmluft) i cirka 20 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.

Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull och koka upp. Bre krämen över kakan och strö på mandelflagorna. Skär i bitar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Hallonkladdkaka

Hallonkladdkaka

cirka 35 bitar
Ingredienser

250 g smör eller margarin
300 g mörk choklad
5 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 dl kakao
1 1/4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 liter hallon

Topping
200 g smör eller margarin
300 g choklad, valfri sort
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kakao


Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Vispa upp ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt mjölk och chokladblandning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, med smort bakplåtspapper. Strö på hallonen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme på spisen. Rör i florsocker och kakao. Bre ut toppingen över kakan. Servera gärna lättvispad grädde och hallon till kakan.

Den mörka chokladen kan bytas mot ljus- eller vit choklad. Byt då muscovadorörsockret mot finkornigt strösocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Studenttårta i långpanna

Studenttårta i långpanna

cirka 25 bitar
Ingredienser

Botten
750 g mandelmassa
375 g smör eller margarin
6 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
500 g färska eller frysta jordgubbar
1 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
1/2 liter vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
3 liter färska jordgubbar


Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och vispa tills det är slätt. Tillsätt äggen och mjölet. Bred ut smeten i en långpanna med smörat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna. Dra av bakplåtspapperet och lägg kakan på serveringsfatet. Hacka jordgubbarna och blanda med vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Bred ut jordgubbsmoset på bottnen. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Bred eller spritsa ut grädden ovanpå jordgubbsmoset. Garnera med jordgubbar.

Receptet är framtaget av

Dansukker