Daniel Roos

Daniel Roos yrkesroll hamnar någonstans mellan konditor, designer, kemist och skulptör. Bland hans meriter finns ett medlemskap i Svenska Kocklandslaget som kulminerade i OS-guld 2012, Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels bröllopsdessert och Nobeldesserten tre år i rad – 2014, 2015, 2016. Han har även varit Chefskonditor på Operakällaren i Stockholm under sex års tid.

Daniel Roos

Daniels specialområde är just desserter och i mars 2012 släppte han sin första bok – Desserter med stil. ”Jag tycker att en dessert eller tårta inte bara ska tillfredsställa smaklökarna. Den allra första tuggan är visuell, och den är minst lika viktig som smakupplevelsen.”

Daniel strävar alltid efter att hans desserter ska vara lika estetiskt som gastronomiskt tilltalande och jobbar med allt från traditionellt till hypermodernt, sött till syrligt. Med råvaror av högsta klass designar han tårtor och desserter av otrolig kvalité.

Här bjuder Daniel oss på några av hans fantastiska bakverk, desserter och godis.

Citronmarängtartelett med två olika maräng

Citronmarängtartelett med två olika maräng

Mini Cheesecake med Rabarber

Mini Cheesecake med Rabarber

Chokladkola Tarteletter

Chokladkola Tarteletter

Hallondessert

Hallondessert

Hjortron och Karamellpudding

Hjortron och Karamellpudding

Marshmallows-ägg

Marshmallows-ägg

Kokosgodis

Kokosgodis

Marmeladgodis

Marmeladgodis

Fransknougat

Fransknougat

Marsipangodis

Marsipangodis