Josefine Baumann

Josefine Baumann, som har vunnit Årets konditor, bjuder här på två julrecept. Hon jobbar till vardags på Chokladfabriken i Stockholm.

Josefine Baumann

Josefine arbetar dagligen med produkter från Dansukker och har ett par personliga favoriter i sockersortimentet.

– Jag gillar att jobba med Muscovadorörsocker. Den fina lakritstonen i sockret ger en läcker touche i många recept. En annan produkt som jag alltid har i mitt eget skafferi därhemma är Gelésocker Multi. Det ersätter gelatin, och det har jag flera vänner som vill undvika.

När vi kommer in på temat jul berättar Josefine att hon gärna experimenterar med att använda pepparkakskryddor i nya sammanhang, och att hon fortfarande är barnsligt förtjust i klassiska lussekatter.

Foto av Josefine: Axel Engelberth

Apelsinsnickers

Apelsinsnickers

Saffran och apelsinsufflé med pepparkaka

Saffran och apelsinsufflé med pepparkaka