Marie Skogström

När stjärnkonditorn Marie Skogström får välja hamnar säsongens smaker i fokus. Här bjuder hon på en vandring genom årstiderna med mustiga drycker, syrliga bär och svalkande glass.

Marie Skogström

Marie Skogström är en konditor av rang, medaljör av årets kvinnliga kock, guld i Coupe dessert och vinnare av Dessertmästarna 2013. Nu är hon dessutom en av Dansukkers gästkockar.

Maries matresa började hemma i Växjö för att sedan ta henne vidare till Londons stjärnrestauranger innan hon återvände till Sverige och NK konfektyr. Numera driver hon restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö. Hon beskriver sig själv som en nutida husmor och med en stark passion för choklad.

Maries desserter har härliga inslag av syrliga bär och toner av lakrits. Hon kombinerar olika konsistenser och använder frukt och bär efter säsong.

I mjuka kakor tipsar Marie om att byta ut delar av sockret mot Rörsocker eller Mörkt Muscovadorörsocker för att få en härlig brytning. Dessutom använder hon gärna socker i flytande form i glass och parfait för att minska bildningen av iskristaller.

Foto av Marie: Peter Carlsson

Lingon & ostkaka i syltburk

Lingon & ostkaka i syltburk

Strawberryfields

Strawberryfields

Lakritsvioldröm

Lakritsvioldröm

Höst på en tallrik

Höst på en tallrik

Glass på Muscovadosirap

Glass på Muscovadosirap

Glass på Rörsocker

Glass på Rörsocker

Höstdrink

Höstdrink