Leila Lindholm - Dansukker

Leila Lindholm

Leila Lindholm är en svensk kock och är kanske främst känd för att ha varit programledare för en rad TV-program om matlagning, som Leilas mat, Leila bakar, Leila på landet, Leilas jul. Leila har arbetat på flera välrenommerade restauranger som Operakällaren och Fredsgatan 12 i Stockholm och Aquavit i New York.

Daniel Roos

Numer bloggar Leila Lindholm om maffiga bakverk, matlagning, inredning och sin vardag som förläggare, författare, programledare och mamma. Hon driver en köks- och inredningsbutik och jobbar internationellt med sina böcker som nu finns att köpa på en mängd olika språk. Leila är utbildad kock men de flesta förknippar henne mest med bakprogram i teve. Lagom till att blåbären mognar har Leila bakat ljuvliga blåbärsbullar och använt sig av flera av Dansukkers produkter.

"Om det någonting som jag är helt tokig i så är det bullar. Det blir alltid svaret jag ger när någon frågar vilket som är mitt favoritbakverk. Jag gillar också att göra olika smaksättningar på denna magiska uppfinning. En av de senaste är blåbärsbullar med citron och lakritssocker. Sååå galet goda är de! En ny favorit."

"Vad är då nyckeln till att lyckas med saftiga, goda kanelbullar? Jo, degen måste smaka mycket och ha en god balans mellan smakerna. Jag använder alltid kardemummakärnor i min deg som jag först stöter i mortel. Degen måste också vara söt med en bra balans mellan sötma och sälta. Degen ska också vara betydligt vekare (lösare) än vad många tror. Mjölet sväller under jäsningen och har man för mycket mjöl i från början så blir bullarna både hårda och torra. Och självklart behöver man ett bra recept på vetedeg och det ska ni få av mig här och nu... :)"

Foto: Erik Olsson


Saftiga blåbärsbullar med citron och lakritssocker

Saftiga blåbärsbullar med citron och lakritssocker

;