Tips


Engångsförkläde till barnen

Om du inte har något förkläde till barnen och du vet att det dom skall göra är kladdigt, kan du sprätta upp bottnen på en plastkasse och trä denna på istället för ett förkläde.


Halkskydd

Många små barn har svårt att greppa om ett glas och det slinker lätt ur deras händer, med allt vad det innebär i form av nersölade kläder och kladdiga möbler. Om man virar ett par kraftiga gummisnoddar runt glaset, blir det mycket lättare att hålla runt det.


När du sår i trädgården

När du sår i trädgården, är fröna ibland väldigt små. Blanda fröna med strösocker så ser du precis var du sått. Sockret smälter bort, fröna kommer upp som plantor.


Rulla in matpaketet i ett rabarberblad

Rulla in matpaketet eller flaskan med dricka i ett rabarberblad. Rabarberbladet isolerar och håller matpaketet eller drickan sval. Dessutom behöver man inte ta rabarberbladet med sig hem utan kan lämna kvar det i naturen, där det bara försvinner.


Sylt i sirapsflaska

Om du gör en lättsockrad sylt på mixade bär, kan du fylla denna i en rengjord sirapsflaska och lätt trycka ut sylten på fil, gröt eller glass.


Så följer bitarna med!

Ska du servera en mjuk kaka med fyllning i mitten? Sikta då först ett tunt lager florsocker på det rena, torra serveringsfatet så följer bitarna enkelt med när du skär i kakan.


Ta med dig soppan i termos

Tag en stor termos med soppa som matsäck när du ger dej ut med skidorna eller skridskorna. Komplettera med t ex matiga muffins. Värmande, mättande och gott.


Tårtan stannar på fatet!

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.


Återanvänd sirapsflaskorna

• Perfekt för att frysa in din hemkokta saft, men fyll inte hela flaskan eftersom vätskan expanderar i frysen.
• Fyll flaskan med sås eller dressing, perfekt till picknickkorgen.
• Fyll med sylt, så får du din egen smidiga ”squeeze-förpackning”. Är sylten för tjock, kör den först i mixer.
• Använd som vattenflaska på träningen, eller som saftflaska till barnen – getingarna kan inte ta sig in.
• Använd som doseringsmått för diverse vätskor vid matlagning.

 

Tack till minabaktankar.blogspot.com