Gästkock Paul Svensson lagar mat med SteviaSocker

Dansukker gav stjärnkocken Paul Svensson fria händer att experimentera sig fram med Dansukker SteviaSocker som ingrediens. Resultatet blev en komplett festmeny!


Paul Svensson

Du känner igen honom från tv-serier som ”Matakuten”, ”Kockkampen” och senast ”Historieätarna”, där han visade hur svenskarnas matsedel såg ut på 1920-talet.

Paul Svensson är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, med tjugo år i branschen och framskjutna placeringar i Årets Kock och Bocuse d’Or på meritlistan. Till vardags har han en storslagen utsikt från bistron i Fotografiska i Stockholm där han är kreativ ledare. Han är dessutom en av hjärnorna bakom nya Wake Up i Göteborg, som han opretentiöst kallar för ”ett matställe”.

Paul ser sig som matinspiratör i en vidare mening, och han får ofta uppdrag som föreläsare och utbildare. Hans samarbete med Dansukker inleddes med ett pressevent där han bjöd bloggare och skribenter på ett smörgåsbord av smårätter, desserter och drycker. Alltihopa tillagat med SteviaSocker som ingrediens.

– Det här är en produkt som jag tycker har saknats på marknaden. Det är många som vill hålla koll på kalorierna, men ändå kunna unna sig något gott. SteviaSocker kombinerar stevians kalorifria sötma med sockrets funktionella egenskaper och går därför att använda i massor av sammanhang.
– SteviaSocker har i sig själv en svag ton av anis, och det ger förutsättningar för många spännande smakkombinationer. Bland recepten som jag tagit fram finns till exempel lingon– och hjortronmarmelader och en slånbärssaft, och här ger anistonen en fin brytning mot de friska bären.

Foto av Paul: Jakob Fridholm

Smörgås med stekt inlagd strömming

Smörgås med stekt inlagd strömming

Kalvfärsburgare

Kalvfärsburgare

Oliv Madeleine

Oliv Madeleine

Hjortronmarmelad

Hjortronmarmelad