Heta rätter från Cuba

Varmt, hett och smakrikt. Nu svänger salsa-toner i köket. Den karibiska matlagningen har influenser från många kulturer – Afrika, Europa, Asien. Framträdande ingredienser är chili, kokos, koriander och ingefära. Kött och fisk marineras ofta med olika kryddor. Efterrätter på det kubanska matbordet består ofta av färsk frukt, som gärna får förhöjd smak med hjälp av socker och en stänk rom.

Här nedan hittar du recept på Kokospanerade räkor, Lime-timjan kyckling, Krabbkakor, Cubansk bönsallad, Sött kokosnötsbröd, Avocado och jordgubbssallad, Demerara Rum Punch och Cocosglass.

Kokospanerade räkor

Kokospanerade räkor

Lime-timjan kyckling

Lime-timjan kyckling

Krabbkakor

Krabbkakor

Cubansk bönsallad

Cubansk bönsallad

Sött kokosnötsbröd

Sött kokosnötsbröd

Avocado och jordgubbssallad

Avocado och jordgubbssallad

Demerara Rum Punch

Demerara Rum Punch

Cocosglass

Cocosglass