Årets julbak - gamla klassiker med nya smaker

Årets julbak - gamla klassiker med nya smaker

30 september 2019

Årets mysigaste månad står och väntar bakom hörnet och vem har inte längtat efter att tända ljus, lyssna till julmusik och det traditionsenliga julbaket? Vi väntar ivrigt på att baka julklassikerna såsom saffransbullarna, pepparkakorna och julgodiset. Varför inte sätta en modern prägel på julens klassiker i år?

Dansukkers vita sirap passar perfekt till att skapa en fyllighet i vetebröd och gör sig utmärkt i saffransbullar. Den sega, härliga konsistensen blandas med den nya sensationella smakkombinationen av saffran och pistage. Passar perfekt för dig som vill vara innovativ och prova något nytt, men samtidigt gillar vår allas klassiska saffransbulle. Piffa till adventsmyset med saffransbullen och en pepparkakstårta med lager av lingonpannacotta, mjuk pepparkaka och kolafrosting. Pannacotta blir superenkelt att göra med Gelésocker Multi istället för vanligt gelatin.

Knäcka nötter hör julen till. Och varför inte hänga på vegantrenden och prova att göra julfavoriten nötkakor i en ny tappning! Muscovadorörsocker har en underbar, rund smak med hintar av smörkola. Det utvinns från sockerrör och har behandlats lite för att behålla den ursprungliga, unika aromen. Tillsammans med malda mandlar och skal från apelsin får nötkakorna en härlig smak av jul!

Spara resten av pistagenötterna och använd i en Glace au Four med pistage- och passionglass till den stundande nyårsfesten. Glykossirapens karaktärsdrag gör att den inte kristalliseras och passar därför utmärkt i denna dessert och ger glassen en krämig och mjuk konsistens utan att bli grynig. Avsluta den underbara nyårsmiddagen med familj och vänner och briljera med en syrligt söt och nyskapande dessert.

Ladda ned pressmeddelandet och recept som word-dokument

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Saffransbullar med pistagenötter (151 MB)

Pepparkakstårta med lingon och kola (151 MB)

Nötkakor med ny touch (151 MB)

Glace au four med pistage- och passionsglass (151 MB)

 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 77
Mail: Sofia.Palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Pernilla Wennerberg
Product Marketing Manager

Mobil: +46 709 53 70 65
Mail: Pernilla.Wennerberg@nordzucker.com

;