Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor

Omfamna höstmörkret med varm choklad, sötsyrlig curd och frasiga våfflor

15 oktober 2018

Vem blir inte nostalgisk varm choklad? Den stämningsfulla favoriten har funnits med oss länge – inte minst när höst- och vintermörkret omsluter oss och vi behöver något värmande för kropp och själ. Stor eller liten, på utflykt i skog och mark eller framför brasan efter en dags röjning i trädgården – vi kan alla förtjäna en stund för oss själva med en rykande varm kopp i handen.

Ljust Muscovadorörsocker har behandlats så lite som möjligt under tillverkningsprocessen för att aromen och färgen ska bevaras. Resultatet blir en smak av smörkola som passar perfekt för värmande drycker. Då sockret inte heller tar över för mycket av smaken kan man med fördel addera vad smaklökarna suktar efter för stunden. Kanel och chili för den modiga, hallon och vit choklad för den lyxiga eller kanske en skvätt tequila för den på den som förbereder sig för en after work med kollegor och vänner? Bara fantasin sätter gränser!

Om varm choklad inte är en favorit går det alltid att bjuda in till afternoon tea på helgen med nygräddade belgiska frasvåfflor och höstig curd.

Den söta curdkrämen har många användningsområden, från fyllning i bakverk till lyxigt pålägg. Eller varför inte piffa till den annars så gråtrista morgongröten? Vi vill slå ett slag för säsongsbaserade smaker som lingon, glögg och ingefära. De syrliga lingonen ger en frisk kontrast till den söta basen, medan ingefäran och glöggen ger lite mer karaktär.
Använder du Syltsocker får du perfekt konsistens på din curd och byter du strösocker mot Pärlsocker blir våfflorna extra mumsiga. Pärlsockret karamelliseras nämligen under gräddningen och gör våfflorna frasiga på ytan och underbart söta inuti.

På följande sidor hittar ni både recept och inspiration.

Yummy!

Ladda ned pressmeddelandet och recept som word-dokument

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Varm choklad (52 MB)

Varm choklad (54 MB)

Chokladskedar (52 MB)

Belgiska våfflor (52 MB)

Lime- och glöggcurd (50 MB)

Lime- och ingefärscurd (52 MB)

Lingoncurd (52 MB)

 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 77
Mail: Sofia.Palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Pernilla Wennerberg
Product Marketing Manager

Mobil: +46 709 53 70 65
Mail: Pernilla.Wennerberg@nordzucker.com

;