Ta hand om julmaten – låt inte godsakerna gå till spillo

Ta hand om julmaten – låt inte godsakerna gå till spillo

18 december 2018

Att ta hand om sådant som blir över är inte bara bra för miljön och plånboken, det kan bli riktiga godbitar också! Så släng inte fruktskalen, grötresterna eller nötterna som aldrig knäcktes. Låt dig istället inspireras av proffskockarna som sällan låter något gå till spillo!

Förvandla den överblivna tomtegröten till en smarrig Pannacotta-risgrynsgröt med hjälp av lite vispgrädde och Gelésocker Multi. Funkar utmärkt både som lyxfrukost, som ett mättande mellanmål efter pulkabacken eller som dessert vid någon av julhelgernas middagsbjudningar. Rödvinet och glöggen får nytt liv i en frisk, kaneldoftande julsangria.

Det är inte mycket som behövs för att skapa en fin julgåva. Sätt en etikett, knyt en rosett eller stoppa i en fin cellofanpåse så är det om inte lackat så åtminstone klappat och klart.

Varför inte ta till vara på skalen från alla citrusfrukter vi sätter tänderna i under julen och skapa en gå-bort-present med kanderade fruktskal? Nötresterna från gottebordet blir till en söt kompanjon på ostbrickan efter 10 minuter i ugnen tillsammans med några deciliter sirap. Sleva över i en glasburk för en uppskattad överraskning på nyårsbuffén.

Lingondricka, karamellsås och chokladpulver är annat ge-bort-gott som du enkelt fixar till inför glöggbjudningen, julklappsutdelningen eller uppesittarkvällen.

Nedan hittar ni receptinspiration och ta-tillvara-tips. Etiketterna gör du enkelt i Etikettmaskinen på dansukker.se

God jul!

 

Ladda ned pressmeddelandet och recept som word-dokument

Nedan finns högupplösta bilder från pressreleasen. Klicka på bilden, högerklicka sedan på den stora bilden för att spara.

 

Chokladpulver (1.8 MB)

Lingondricka (1.8 MB)

Karamellsås(1.8 MB)

Hemgjord julsangria (1.2 MB)

Nötter i sirap (619 KB)

Kanderade fruktskal (268 KB)

Pannacotta Risgrynsgröt (675 KB)

Kanderade fruktskal, nötter i sirap och Pannacotta-risgrynsgröt (1.8 MB)

 

Vid frågor om recept och bilder kontakta:

Sofia Palm
Marketing/Consumer Contact

Mobil: +46 709 53 70 77
Mail: Sofia.Palm@nordzucker.com

Vid övriga frågor om pressmaterial kontakta:

Pernilla Wennerberg
Product Marketing Manager

Mobil: +46 709 53 70 65
Mail: Pernilla.Wennerberg@nordzucker.com

;