Ädel harmoni

4 portioner
Ädel harmoni
Betyg: (0st)

Ingredienser

1/2 liter salladsblad, valfri sort
2 päron
200 g gorgonzola
50 g grovt hackade valnötter

Dressing
3 msk Dansukker Muscovadosirap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 msk flytande margarin
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt

Skölj salladsbladen. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg salladsbladen i botten på fyra portionsskålar. Skala päronen och dela dem i klyftor. Droppa citronsaft på päronklyftorna så att de inte blir mörka. Lägg päronklyftorna på salladen. Skär osten i bitar och lägg på päronen. Strö över valnötterna. Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp. Häll den varma dressingen över ost och päron.

Receptet är framtaget av

Dansukker