Adventskaffebullar

20-25 stycken
Adventskaffebullar
Betyg: (18st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk kardemumma
1 ägg
9 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 rivet äpple

Pensling
äggula
hackad mandel/nötter

Garnering
Dansukker Florsocker

Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20 minuter.

Blanda samman matfett, flor- och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangulär platta, cirka 30 x 50 cm. Bred på fyllningen. Strö över det rivna äpplet. Rulla samman till en rulle. Skär i bitar som ställs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Pensla med äggula. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över bullarna vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker