Äggtoddy à la björnbär

4 glas 30 min.
Äggtoddy à la björnbär är en spännande efterrätt på det vuxna julbordet. Fördela äggtoddy och björnbärskompott i fina glas och garnera med björnbär efter tycke och smak.
Äggtoddy à la björnbär
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Björnbärskompott

    • 2 dl björnbär
    • 1 msk vatten
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Äggtoddykräm

    • 2 äggulor
    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • 125 g mascarpone
    • 1 msk limoncello
    • 3/4 dl vispgrädde

    Garnering

    • björnbär

    Koka bär, vatten och socker i en kastrull i 1 min. Häll upp kompotten i 4 glas. Ställ i kylen.

    Vispa upp äggulor, socker och mascarpone. Tillsätt limoncello och blanda till en krämig smet.

    Vispa grädde och vänd ner i äggsmeten. Vispa upp krämen och fördela i glasen med kompott. Toppa med björnbär och servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker