Ingredienser
Botten
100 g dajmkulor
100 g hackade hasselnötter
1 dl krossade cornflakes
1 msk sesamfrön
1/2 dl Dansukker Farinsocker
75 g smör eller margarin
Fyllning 1
2 1/2 dl osötad körsbärsjuice
5 dl vispgrädde
2 1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
Fyllning 2
1 dl osötad körsbärsjuice
1 dl vatten
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Garnering
1 dl vispgrädde
1 msk Dansukker Gelésocker Multi
event. röda geléhjärtan
hjärtform med löstagbar botten
Instruktioner
Smält matfettet och blanda med de övriga ingredienserna till bottnen. Tryck ut i formen. Ställ i kylskåp för att stelna. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka i 1/2 minut. Låt svalna något innan det hälls i formen. Ställ i kyl för att stelna. Blanda juice, vatten och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Låt svalna innan det hälls i formen för att stelna. Ta loss kanten från tårtformen och för över tårtan på ett fat. Vispa grädde och gelésocker fast. Lägg i spritspåse och garnera tårtan. Garnera eventuellt med geléhjärtan.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.