125 g mörk choklad + 125 g mörk choklad
100 g osaltat smör
5 smulade digestivekex
3 1/2 dl vetemjöl
4 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
4 ägg
100 g valnötskärnor
Till formen
smör
skorpsmulor
Garnering
Dansukker Florsocker
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en stor, rund kakform.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kexsmulorna och låt svalna.
Smält 125 g mörk choklad tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull under omrörning.
Hacka övriga 125 g mörk choklad samt valnötterna.
Blanda rörsocker, bikarbonat, mjöl, filmjölk, ägg och den smälta chokladen i en bunke och vispa till en slät smet.
Blanda valnöts- och chokladhacket med kexsmulorna.
Häll kaksmeten i formen och häll därefter över smulblandningen som sjunker ner i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker vid serveringen.
Receptet är framtaget av