Amerikansk chokladkaka

10-12 portioner
Amerikansk chokladkaka
Betyg: (36st)

Ingredienser

125 g mörk choklad + 125 g mörk choklad
100 g osaltat smör
5 smulade digestivekex
3 1/2 dl vetemjöl
4 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk
4 ägg
100 g valnötskärnor

Till formen
smör
skorpsmulor

Garnering
Dansukker Florsocker

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en stor, rund kakform.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kexsmulorna och låt svalna.

Smält 125 g mörk choklad tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull under omrörning.

Hacka övriga 125 g mörk choklad samt valnötterna.

Blanda rörsocker, bikarbonat, mjöl, filmjölk, ägg och den smälta chokladen i en bunke och vispa till en slät smet.

Blanda valnöts- och chokladhacket med kexsmulorna.

Häll kaksmeten i formen och häll därefter över smulblandningen som sjunker ner i smeten.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker